Skip to main content

Produktudvalg til brug indenfor Food & Beverage

At skulle producere maskiner til fødevareindustrien kræver viden om de enkelte løsninger og de mange fødevaregodkendelser og tests, der findes på markedet i dag.

Fødevaresikkerheden er ubetinget i højsædet i hele verden og der kommer løbende nye regler og stramning af eksisterende lovkrav, som man skal tilpasse i sin produktion.

Hos Bagger-Nielsen har vi erfaring med at rådgive og servicere de virksomheder, der udvikler maskiner til fødevareindustrien.

Du er velkommen til at kontakte vores specialister, enten via kontaktformularen eller på tlf. 70 20 76 33, de sidder klar til at rådgive dig.

 

Se vores udvalg af hygiejniske produkter her

Vores produkter er testet og certificeret

Hos Bagger-Nielsen har vi en lang række produkter, som er godkendt og testet til fødevareproduktion og vi kan rådgive dig omkring de enkelte produkter, så du kan overholde lovgivningen og de generelle fødevarekrav.

Her på siden er der beskrevet en række af de certificeringer og tests, som vores produkter har gennemgået.

EHEDG

EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) er en europæisk organisation, bestående af udstyrsproducenter, fødevareindustrier, forskningsinstitutter og offentlige sundhedsmyndigheder, der har til formål at fremme hygiejnen under fødevareproduktionen (forarbejdning og pakning).

EHEDG udarbejder løbende nogle praktiske vejledninger i hvordan man bør designe sine maskiner, så de overholder de krav, som EU løbende kræver. Disse vejledninger kan købes på organisationens hjemmeside.

Vi har hos Bagger-Nielsen bl.a. Blueglobe Clean Plus kabelforskruninger, som var den første kabelforskruning på markedet, der blev designet efter retningslinjerne i EHEDG EL Class1 AUX.

Har du spørgsmål til EHEDG i forbindelse med vores produkter, er du meget velkommen til at kontakte os.

NSF

NSF er en amerikansk pendant til EHEDG, som ligeledes udarbejder strenge guidelines og standarder indenfor fødevaresikkerhed.

Når en virksomhed eller et produkt har opnået en NSF-certificering underlægges det også løbende kontrol for, om produktet overholder de oprindelige standarder.

Vores PMA-slanger er bl.a. NSF-certificeret, så de kan bruges i maskiner, der skal producere fødevarer i USA.

ECOLAB

ECOLAB tester løbende diverse komponenter for, om de kan tåle de skrappe rengøringsmidler, som det kræves i f.eks. fødevareproduktion.

Derfor stiller det også store krav til de enkelte producenter, da kravene til f.eks. hurtig afvaskning af maskiner konstant øges.

Hos Bagger-Nielsen forhandler vi kabelbeskyttelse fra PMA, som bl.a. har udviklet en slange, der har en overekstruderet overflade, der kan modstå de skrappe kemikalier og er testet af ECOLAB.

Det samme gælder Blueglobe Clean Plus kabelforskruningerne, som ligeledes er testet af ECOLAB.

GS / DGUV Test

Den tyske organisation DGUV tester og certificerer komponenter, der bl.a. bruges i fødevareindustrien, for at sikre at de overholde gældende tysk lovgivning samt EU-retningslinjerne.

Hvis et produkt bliver testet og får et DGUV-mærke, bekræfter det, at de sikkerheds- og sundhedsmæssige krav er opfyldt og at materialerne ikke udgør en risiko, hvis de kommer i kontakt med fødevarer.

Blueglobe Clean Plus er ligeledes testet hos DGUV og har fået certificeringen.

Riboflavin

Roboflavin er et B2 vitamin, som bruges til at teste for kvaliteten af rengøring i bl.a. lukkede produktionsanlæg, hvor man benytter CIP (Cleaning In Place) i rengøringsprocessen.

Riboflavin væsken skylles igennem anlægget, hvorefter rengøringsprocessen gennemføres. Efterfølgende måles der, hvor meget riboflavin, der er tilbage på vægge og slanger i anlægget. På denne måde kan man se, om rengøringsprocessen er korrekt og om de enkelte elementer i anlægget lever op til rengøringskravene.

Riboflavin testen kan også gennemføres på den udvendige del af produktionsmaskinen.

Både Blueglobe Clean Plus og PMA-slangerne har begge absolut topresultater i denne test.

Har du brug for hjælp?

Har du nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores specialister, så kan vi hjælpe dig videre.

Thomas Houmann

Salgschef

Ole Bendix

Produktspecialist

Jakob Degn

Kundekonsulent

Du kan også udfylde formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.