Skip to main content

Nord Machinery

Den nordjyske maskinproducent, Nord Machinery, gik på jagt efter en traditionel kabelforskruning i rustfri stål men fik en hygiejnisk løsning til deres maskiner, som både har givet dem en klar konkurrencefordel og en løsning, som kunderne er meget tilfredse med.

Nord Machinery producerer maskiner til fødevareforarbejdning f.eks. indenfor krydring og saltning af fisk og har siden deres start haft til mål at udvikle maskiner, der lever op til ”Industri 4.0”. Mange af de eksisterende maskiner i industrien er forældede og outdatede i forhold til den måde produktionslinjer i dag er bygget på.

Store krav til hygiejnen

”Vores maskiner bruges bl.a. til at dosere krydderi ud på et fødevareprodukt. Typisk er det laks og andre fisketyper, men også kylling, kød og færdigretter er det muligt at dosere krydderi ud på. Maskinen scanner hvert enkelt produkt med en serie af lasere og herefter doserer den en proportionel mængde krydderi ud på produktet. Det er underordnet om produktet er stort eller lille, for smagsoplevelsen vil være den samme, da krydringen er gjort proportionelt ud fra produktets samlede masse,” fortæller direktør Ruben Uldal Hansen fra Nord Machinery.

Netop maskiner til fødevarebranchen stiller store krav til hygiejnen, hvilket virksomheden er meget opmærksom på.

”Da vores maskiner udfører processer direkte over og omkring ikke skærmede fødevarer, er det et ufravigeligt krav fra NORD-machinery, og en forventning fra vores kunder, at maskinerne er ekstremt rengøringsvenlige og hvor muligt også har antibakterielle egenskaber.”

Blev introduceret for et bedre og mere prisgunstigt alternativ

Da virksomheden skulle bruge kabelforskruninger til deres nye maskinserie, gik han selv på Google for at søge efter en leverandør.

”Kabelforskruningerne til vores maskiner skulle være hygiejniske og jeg vidste fra tidligere, at der kun var en vej frem – nemlig kabelforskruninger i rustfri stål, som prismæssigt ligger i den høje ende,” fortæller Ruben Uldal Hansen.

Han kontaktede Bagger-Nielsen og vores produktspecialist, Ole Bendix, besøgte virksomheden, der ligger lidt nord for Aalborg, for at tage en snak med Ruben om løsningsmulighederne.

”Ole kom forbi os og blev introduceret til vores ønsker. Han fangede ret hurtigt vores interesse, da han viste os en anden variant af Blueglobe Clean Plus kabelforskruningerne i polyamid, som var væsentlig mere prisgunstig end de kabelforskruninger vi først havde i tankerne,” fortæller Ruben Uldal Hansen og fortsætter: ”Oles forståelse for vores forretning gjorde at vi ret hurtigt fik designet en løsning med både kabelforskruninger og beskyttelsesslanger. Han gav os nogle prøver på produkterne, som vi efterfølgende kunne teste af og forholde os til.”

Herefter var beslutningsprocessen enkel og Nord Machinery kunne påbegynde brugen af Blueglobe Clean Plus kabelforskruningerne, som udover at være placeret i maskinens elskab, også bruges flittigt andre steder på maskinerne, eksempelvis på nødstop.

En unik løsning, som kunderne værdsætter

Med Blueglobe Clean Plus PA (polyamid) og PMA’s overekstruderet flexslange har Nord Machinery nu en løsning, som er 100% tro overfor de værdier virksomheden har.

”Vi sætter en stor ære i at være lidt anderledes end vores konkurrenter og lige netop dét har Bagger Nielsen været med til at sikre med deres produkter og viden,” fortæller Ruben Uldal Hansen.

”Vi bruger i dag et produkt, som vi har været medbestemmende til valget af og er gået i en lidt anden retning end man traditionelt ville være gået. De forskruninger og beskyttelsesslanger vi køber hos Bagger-Nielsen er ekstremt velegnede til formålet, og vi modtager kun gode tilkendegivelser fra vores kunder for vores valg af komponenter på maskinerne”, afslutter Ruben Uldal Hansen.

Besøg Nord Machinery her

Hold dig opdateret!

Vi udsender vores nyhedsbrev 4-5 gange årligt med inspiration, tilbud og nyheder fra vores verden.

Skriv dig op til at modtage vores nyhedsbrev.