Skip to main content

Kabelbeskyttelse til ny banebrydende isoleringskomprimator

Mil-Tek producerer affaldspressere og er hos mange kendt for deres pappressere, som bruges i både detailhandel og industri.

Nu har de kastet sig over et nyt forretningsområde, hvor de fokuserer på at hjælpe byggeriet med deres affaldsproblemer.

Det er i første omgang blevet til en maskine, der kan destruere isolering fra deponi og gøre det til et materiale, der kan genanvendes.

Maskinen fodres med glasuld og stenuld som den neddeles til granulat, til en kornstørrelse på 40 mikrometere. Dette granulat kan så genanvendes til ny isolering og dermed tapper virksomheden ind i emnet ’bæredygtigt byggeri’ som er på alles læber i byggebranchen.

”Vi tog kontakt til Bagger-Nielsen, da vi skulle i gang med udvikling af vores IC60 isoleringskomprimator og skulle bruge rådgivning om kabelføring og kabelbeskyttelse til den konkrete maskine,” fortæller Allan Mikkelsen, der er udviklingschef hos Mil-Tek.

På et Teams-møde fik virksomheden en god snak med vores produktspecialist, Ole Bendix. Der blev drøftet forskellige løsningsmuligheder, som mundede ud i en løsning med PMA’s kabelbeskyttelsesprogram bestående af beskyttelsesslanger og fittings.

Mil-Tek IC60_4
Mil-Tek IC60_2
Mil-Tek IC60_10

Til dette projekt blev LLPA-flexslangen valgt, da den har en meget fordelagtig ydelse på alle parametre og både kunne honorere kravet om meget stor fleksibilitet for at komme rundt om hjørnerne på maskinen og samtidig giver god styrke mod mekaniske påvirkninger fra omgivelserne.

LLPA er en meget fleksibel beskyttelsesslange og er fremstillet af specielt modificeret polyamid 6, det giver den særdeles gode mekaniske egenskaber
og er fri for halogener. LLPA-slangen er REACH + ROHS-kompatibel og kan modstå temperaturer fra –40°C til +105 °C, og kortvarigt til +160 °C.

Derudover har den en lang række af internationale godkendelser som sikrer, at den kan anvendes i de fleste lande. Med det store udvalg i fittings samt T og Y stykker var det muligt at sammensætte ledningssættet, så det passer perfekt til de fysiske forhold på maskinen.

”Vi har igennem hele processen følt os trygge og fået god sparring og rådgivning fra Ole og André, til hvordan vi har skulle lave vores kabelføring for at maskinen kan blive optimal”, fortæller Benjamin Serup, der er maskiningeniør hos Mil-tek.

IC60 isoleringskomprimatoren har været så stor en succes at vi allerede nu er i gang med løsningsforslag til de kommende modeller, som er i støbeskeen. Mil-Tek forventer at isoleringskomprimatoren bliver fast inventar på landets genbrugsstationer i løbet af de kommende år.

Virksomhedsinfo

Mil-Tek blev grundlagt i 1992 med det formål at gøre deres ypperste for at hjælpe virksomheder med optimering af de interne processer i forbindelse med affaldshåndtering for at minimere deres spild af tid, plads og penge. En målsætning de lige siden grundlæggelsen har opfyldt og fortsat har fokus på.

Virksomheden er i dag repræsenteret i mere end 30 lande og har leveret mere end 50.000 løsninger til hele verden.

Besøg Mil-Tek