Skip to main content

Kemp & Lauritzen

Ved hjælp af kabelforskruninger og specialfremstillet delbare indsatser fra PFLITSCH, blev der sparet både penge, tid og plads i installationen for Kemp & Lauritzen.

Kemp & Laurtizen Pharma fik til opgave at stå for el-entreprisen, da en af landets større biotech-virksomheder skulle ombygge deres produktionsfaciliteter.

Her blev der stillet store krav til hygiejne og sikkerhed, da virksomheden ligger i et tætbefolket område og derfor blev der bygget BCL barrierer i klasse 2 og 3 i forbindelse med projektet.

Høje krav til ny installation

De rådgivende ingeniører på projektet stillede krav til, at alle kabler, som havde gennemføring mellem væggene (og som alle havde forskellige størrelser) skulle installeres på den mest optimale måde, for at spare både tid og plads i installationen.

Løsningen blev en gennemføringsplade med 7 kabelforskruninger indeholdende delbare indsatser, i stedet for at montere ét kabel i én forskruning.

”Hvert rum har minimum en rustfri gennemføringsflange med 7 huller, hvori man kan placere rustfri forskruninger med specielpakninger. Pakningerne var bestilt, så de passede til dimensionerne på de kabler, der skulle bruges i rummene og alle forskruninger blev slutteligt momentspændt. For rengøringsvenlighed og ekstra tæthed blev gennemføringsflangen fuget med GMP-fuge,” forklarer Nikolai Kamper Kingod

Supplerende føringsveje blev opsat på vægge og lofter med specielt 3M-tape for ikke at lave huller og dermed bryde barrieretætheden.

Der var også krav til monteringen, da der var ønske om, at alle kabler skulle trækkes og monteres på én gang og efterfølgende skulle indsatserne monteres i kabelforskruninger. Dette for at spare tid på installationen. Den delbare indsats muliggjorde denne installationsmetode.

Udover de ovenstående krav skulle samlingerne i forskruningerne naturligvis også kunne håndtere den almindelig rengøring, der finder sted i disse barriererum, samt også være gastætte. En del af rengøringsproceduren er nemlig at gasse rummene, for at fjerne alle bakterier, et par gange om året.

Et godt samarbejde gik i gang

I samarbejde med Pflitsch kom vi frem til at bruge standard kabelforskruninger, dog i 316 rustfri stål, som bruges til pharma-industrien.

Derudover blev der specialfremstillet 21 speciel tilvirket indsatser, der blev slidset, så det passede til den konkrete case.

I samarbejde med Pflitsch blev det rigtige værktøj udvalgt og leveret, for at sikre det korrekte tilspændingsmoment, så gastætheden kunne opnås.

Det var et godt og tæt samarbejde med både Kemp & Lauritzen, Pflitsch og Bagger-Nielsen, som blev nøje planlagt og tilrettelagt, så alle krav, specifikationer, leveringer og selve installationerne kunne gennemføres til aftalt tid på trods af nogle særdeles skarpe tidsterminer.

Et godt samarbejde gik i gang

Både Kemp & Lauritzen samt Novo Nordisk Engineering har tidligere samarbejdet med Bagger-Nielsen.

I samarbejde med Pflitsch kom vi frem til at bruge standard kabelforskruninger, dog i 316 rustfri stål, som bruges til pharma-industrien.

Derudover blev der specialfremstillet 21 speciel tilvirket indsatser, der blev slidset, så det passede til den konkrete case.

I samarbejde med Pflitsch blev det rigtige værktøj udvalgt og leveret, for at sikre det korrekte tilspændingsmoment, så gastætheden kunne opnås.

Det var et godt og tæt samarbejde med både Novo Nordisk Engineering, Kemp & Lauritzen, Pflitsch og Bagger-Nielsen, som blev nøje planlagt og tilrettelagt, så alle krav, specifikationer, leveringer og selve installationerne kunne gennemføres til aftalt tid på trods af nogle særdeles skarpe tidsterminer.

Hold dig opdateret!

Vi udsender vores nyhedsbrev 4-5 gange årligt med inspiration, tilbud og nyheder fra vores verden.

Skriv dig op til at modtage vores nyhedsbrev.