COBOD
3D-printere er blevet populære og næsten allemandseje igennem de seneste fem år. Men det er nok de færreste der har en 3D-printer, der kan printe et hus.
Dét har de hos COBOD International, som er blandt de førende i verden, når det kommer til 3D-printere til byggebranchen. Deres enorme printere bruger overvejende beton, når der skal printes og det tager dem blot 15 timer at printe et hus på ca. 100 m2.
Virksomheden tæller i dag 30 mand og de har kunder over hele verden.
COBOD og Bagger-Nielsen har haft et rigtig godt samarbejde om kabelkæder til de store 3D-printere.
”Vi var på jagt efter en ny leverandør af energikæder, som samtidig havde erfaring med kædetræk over lange afstande,” fortæller Head of Technology, Jakob Jørgensen.
”Vi printer husene direkte på pladsen, så man på den måde slipper for at skulle bygge forme. Det gør at vi skal flytte maskinen hver gang der skal printes et nyt hus og derfor er det vigtigt at de kabelkæder og stik vi bruger ligeledes er robuste,” forklarer Jakob Jørgensen og fortsætter:
”Vores maskiner står ude i al slags vejr og de komponenter vi bruger, skal kunne tåle regn blæst og beton. Grundet håndteringen skulle det også være kabelkæder, som var nemme at åbne og lukke, så vi hurtigt kunne få adgang til kablerne.”
Viden giver tryghed
Hos Bagger-Nielsen har vi stor erfaring med netop robuste kabelkæder og stik i alle slags miljøer og vi har bistået COBOD med at få sammensat et produktprogram, som passer til de enkelte 3D-printere.
”Vi har fået utrolig hurtig feedback og god hjælp til hvordan vi kan optimere vores produkter,” fortæller Jakob Jørgensen.
Netop vores specialiseret viden om energiføringskæder har været vigtigt for COBOD i deres valg af leverandør.
”Det var ret vigtigt at vi fik en leverandør, der havde erfaringer med at lave kabler i kabelføring, for det var dét vi gerne ville have”, forklarer Jakob Jørgensen og afslutter:
”Energikæderne er meget stærke – det var der ikke andre leverandører, der kunne matche”
Virksomhedsinfo
COBOD International er grundlangt i 2016 og beskæftiger i dag 30 ansatte i København.
De har specialiseret sig i at lave 3D-printere til byggeriet og har kunder i hele verden – fra Danmark, Tyskland og Belgien til Malawi, Dubai og USA.
De har udviklet deres helt eget 3D-printet hus, BOD og har senest kastet sig ud i at printe fundamenter til vindmøller.