Skip to main content

Case: Weber Maschinenbau

Kompromisløs kvalitet, innovative løsninger og individuel kundeservice. Det er er nøgleordene, der har givet Weber Maschinenbau deres globale omdømme som en højteknologisk virksomhed indenfor produktion af maskiner til fødevareindustrien.

For firmaet, der er beliggende i Hesse i Tyskland, betyder high-tech konstant at være på udkig efter nye ideer og løsninger, der kan gøre maskiner endnu bedre og mere pålidelige.

Derfor har skiftet fra de konventionelle kabelforskruninger til Blueglobe CLEAN Plus højkvalitets kabelforskruninger, der overholder de hygiejniske design kriterier, været vigtig for Weber.

Virksomheden blev etableret i 1981 og har i løbet af de efterfølgende snart 40 år, udviklet sig til at blive markedsleder og teknologiledende inden for deres felt. Weber beskæftiger næsten 800 ansatte på ti lokationer i hele Europa og USA.

”Vores maskiner forbedrer effektiviteten og hygiejnen i fødevareproduktionen,” fortæller designchef Sven Schuster. Udover skæremaskiner og hakkere inkluderer Webers ekspertise også automatiseringsteknologi og scanningsteknologi med kamera- og billedbehandlingssystemer.

”Målet er at udvikle vores systemer med den højeste grad af hygiejne, ”forklarer Sven Schuster. „Vi brugte lang tid på at lede efter en partner, der kunne tilbyde os en overbevisende løsning til fuldstændig hygiejnisk, pålidelig og langsigtet indføring af et stort antal forskellige kabler og pneumatiske ledninger i vores rustfrie maskiner.”

 

Materialer uden korrekt certificering

Derfor var Schuster og hans kolleger glade for at finde ud af, at PFLITSCH havde udviklet og fuldstændigt certificeret deres Blueglobe CLEAN Plus kabelforskruning til de høje standarder der kræves inden for fødevareproduktion. Det er nu to år siden de første test fandt sted hos Weber.

”I modsætning til de øvrige produkter på markedet holder PFLITSCH-løsninger dét, den lover.” Det er også vigtigt for Weber, at alle anvendte materialer har de tilsvarende fødevarecertificeringer i henhold til f.eks. den amerikanske FDA (Food and Drug Administration) eller det relevante EU-direktiv (EHEDG).

”Vi går ikke på kompromis med fødevaresikkerheden,” fortæller Sven Schuster og pointerer at det netop er årsagen til at PFLITSCH-forskruningerne er blevet valgt. ”Vi arbejder i øjeblikket på at konvertere alle kabelforskruninger til PFLITSCH-forskruningerne,” siger Webers designchef.

Sven Schuster fremhæver også den høje beskyttelse IP 68 beskyttelse, den integrerede stammeaflastning og det store tætningssortiment af PFLITSCH-kabelindgange. ”Det gør det muligt for os at forsegle størstedelen af vores kabler med relativt få forskellige kabelforskruninger.“

 

EHEDG-design til komplet hygiejne

”Vores produktionsanlæg skal for eksempel forhindre vedhæftning af snavspartikler, som kan skabe forhold, der er gunstige for dannelsen af ​​bakteriekolonier. Hulrum, mellemrum og åbne gevind er derfor ikke acceptabelt. ”Det giver designerne af kabelforskruninger en ekstra udfordring, fordi traditionelle løsninger naturligt har udvendige gevind og mellemrum mellem trykskruen og tætningsindsatsen.

Men med Blueglobe CLEAN Plus gik PFLITSCH i en ny retning: Fra begyndelsen blev denne kabelforskruning designet i henhold til den strenge EHEDG-standard og BGN-specifikation, med det resultat, at det er den første kabelforskruning på markedet, der er certificeret fuldstændigt, mens andre øvrige kabelforskruninger på markedet kun delvist er certificeret. Det gælder for eksempel med hensyn til de anvendte materialer. PFLITSCH-forskruninger har glatte overflader (ruhed Ra <0,8 μm) såvel som afrundede overflader, der f.eks. skal i kontakt med en skruenøgle.

Færre komponenter – simplere installation

”PFLITSCH-forskruningerne er også imponerende under selve installationen”, siger Schuster. Da de kun er sammensat af få systemkomponenter, kan kabelforskruningen installeres meget let. Elementet skrues enten ind i kabinetvæggen eller indsættes i frigøringshuller og fastgøres med en kontramøtrik. Derefter skrues trykskruen fast, kablet skubbes igennem, og trykskruen spændes fast til kroppen, uden at der er nogen huller. Tætningsringen forsegler kabelforskruningen sikkert mod huset.

”Hele monteringen udføres udefra uden specialværktøj, som minimerer installationstiden,” siger Sven Schuster.

 

Pålidelig forseglet, selv under højtryksrensning

Blueglobe CLEAN Plus fås i øjeblikket i størrelserne M8 til M40, til kabeldiametre op til 29 mm. De opnår den høje beskyttelsesklasse IP 68 (op til 15 bar) og IP 69K og opretholder derfor en tæt forsegling selv under højtryksrensning.

PLITSCH kabelforskruninger kan bruges ved temperaturer fra -40 ° C til +85 ° C. De hygiejniske kabelforskruninger fås også i en EMC-version, Blueglobe TRI CLEAN Plus.

Hold dig opdateret!

Vi udsender vores nyhedsbrev 4-5 gange årligt med inspiration, tilbud og nyheder fra vores verden.

Skriv dig op til at modtage vores nyhedsbrev.