Skip to main content

Kabelkæder gør lysflytning nemmere i Jyske Bank Boxen

Messecenter Herning (eller MCH, som det også benævnes) er én af landet førende aktører inden for afvikling af messer, koncerter og andre store arrangementer.

De mange arrangementer stiller forskellige krav og derfor stod de med en konkret udfordring: omrokering af deres store lysfelter i loftet i Jyske Bank Boxen, som er et af deres primære eventområder, var både tidskrævende og ressourcekrævende. Processen involverede nemlig manuel flytning af lysfelterne.

Fleksibel lysløsning hos velkendt udstiller

Thomas Brejner, elektriker hos MCH, beskriver udfordringen med at tilpasse lysinstallationerne: “Vi flyttede lys rundt den hårde måde; stikkene skulle ud, lysfelterne skulle flyttes og alle stikkene skulle atter i. Det var ikke så fleksibelt og slet ikke nemt. Derfor tænkte vi, at vi måtte kunne finde på en løsning, hvor vi kunne spare tid på at flytte felterne rundt.”

Deres mål var derfor at finde en prisbevidst, effektiv løsning, som de selv kunne implementere, da behovet for omkonfiguration kun opstod omkring 10 gange årligt.

Efter en Google søgning, stødte Thomas Brejner på Bagger-Nielsen og dét navn kendte han, fra MCH’s store HI Messe, hvor også Bagger-Nielsen troligt er med.

Tæt samarbejde skabte forbedringer

Ole Bendix fra Bagger-Nielsen og Thomas Brejner fra MCH samarbejdede fra starten tæt om at udvikle en løsning, der kunne møde MCH’s behov. “Ole havde en fantastisk forståelse for vores udfordringer og bidrog med værdifuld sparring gennem hele processen,” siger Thomas.

Sammen tog de et kig på lysfelterne i Jyske Bank Boxen og testede i første omgang en installation på ét lysfelt, hvilket senere blev udvidet til tre felter, ud af i alt cirka ti.

Valget faldt på Uniflex Advanced-kæden, der passede ned i en standardkanal, som MCH selv indkøbte og monterede. “I dette tilfælde var opgaven at finde en kæde som skulle kunne køre på sig selv uden brug af glidesko, men med go-modul og uden forspænding for optimal glidende drift.” fortæller Ole Bendix, produktspecialist hos Bagger-Nielsen og fortsætter:

” UA kæderne er en standardkæde, men af meget høj kvalitet og holdbarhed – og så får man rigtigt meget kabelkæde for pengene. Vi valgte en kædebredde som passer perfekt i en guidekanal, som  Thomas og MCH anvendte i forvejen.”

Med den nye løsning er arbejdet med at flytte rundt på lysfelterne blevet lettere. ”Vi skal stadig have en lift i brug for at flytte rundt på dem, men vi kan nu lade stikkene sidde i under hele processen. Med tiden håber vi at kunne udvikle et wiretræk til selve flytningen,” afslutter Thomas Brejner.

Info om Uniflex Advanced

Uniflex Advanced kabelkæden serien er en meget alsidig, let og stærk kabelkæde som kan bruges i mange forskellige installationsformer. Versioner med en indvendig højde mellem 17,5 mm. og 80 mm. og bredder fra 15 mm. til 400 mm. sikrer at man næsten altid kan finde en størrelse som passer til behov og krav.

Kæderne har indbygget ”støjreducering” og et stort udvalg til inddeling af kæden for optimal udnyttelse og beskyttelse af kablerne.

Samlet set var dette med til at sikre at MCH kunne installere en prisfornuftig løsning, som på sigt vil sikre store besparelser i den daglige drift.

Læs mere om Uniflex Advanced her.

Virksomhedsinfo

MCH Messecenter Herning er et af Skandinaviens største messe- og udstillingscentre og dækker over 95.000 m2 under tag, fordelt på 15 messehaller samt konference- og mødelokaler.

Der er ca. 700 ansatte som årligt håndtere mere end en halv million besøgende til både koncerter, messer, udstillinger, konferencer, shows og meget mere.

Besøg MCH